Materi Khutbah Idul Adha SayasteemCreated with Sketch.

in steemit โ€ขย  2 years agoย 


Image Source

Hak cipta dilindungi ๐Ÿ˜‚

Alhamdulillah,bak uroe nyoe gtanyoe ka tatamong dalam tgl 10 daripada buleun zulhijjah,dimana bak uroe nyoe gtanyoe ka ta meu uroe raya,uroe raya yang lebeh raya bila dibandingkan dengan uroe raya puasa.shalatnya pun lebih afdhal daripada shalat ied bak uroe raya puasa.begitu besarnya begitu agungnya uroe raya idul adha.

Dengan kebesaran dan keagungan yang Allah sematkan dihari raya nahar,Allah mensyari'atkan keu ureung-ureung yang na mampu,keu ureung-ureung yang na kemudahan untuk mengkorbankan harta berupa ternak-ternak yang kita miliki.

Namun,sebenarnya peu hikmah gpeusyar'at qurbeun?

Diantara hikmah disyari'atkan berkorban bak gtanyoe dumna.
1.Meraih taqwa
Allah berfirman dalam Alquran surat al-haj ayat 37

ู„ู† ูŠู†ุงู„ ุงู„ู„ู‡ ู„ุญูˆู…ู‡ุง ูˆู„ุง ุฏู…ุงุฆู‡ุง ูˆู„ูƒู† ูŠู†ุงู„ู‡ ุงู„ุชู‚ูˆูŠ ู…ู†ูƒู…

Asoe qurbeun yang geu tanyoe cang,darah qurbeun yang geutanyoe peule,mandum nyan han sampe troh kdeh bak Allah ta'ala,tapi peu sit yang troh,taqwa.

Peu sebab tren ayat nyan?
Rupanya tgk,lam tafsir ibnu katsir neuriwayatkan haba ibnu abi hatim dari ibnu juraij bahwa kaum jahiliah segolom geu utos nabi muhammad rupanya awaknyan juga dimeu kurbeun,ho i ba kurbeun awak nyan? Icok asoe unta,icok asoe lumoe,icok ubena asoe binatang kurbeun,didireu bak bineh ka'bah,icok darah dilabo bak binteh ka'bah.karena bak masa nyan tgk,bak ka'bah dum patong2 yang mereka anggap sebagai tuhan,sehinggu didireu asoe kurbeun serta dilabo darah,dengan tujuan mempersembahkan qurban kepada tuhan-tuhan mereka.

Kakeuh,'oh wate ka geu utos nabi muhammad,'oh wate ka geu peusyari'at qurbeun bak geutanyoe ummat,para sahabat mantg tingat keu cara qurbeun masa jahiliyah.
Sehingga neu kheun le para sahabat ู†ุญู† ุฃุญู‚ ุฃู† ู†ู†ุถุญ kamoe lebeh berhak untuk meu direu asoe kurbeun,kamoe lebeh berhak meu labo darah bak binteh ka'bah.
Rupanya tgk,para sahabat salah,para sahabat keliru,sehingga tren ayat dari Allah ta'alaโ€ฆ.

Kbn teuma meufhom ayat ?
Lam tafsir as-sa'adi neu peugah ูููŠ ู‡ุฐุง ุญุซ ูˆุชุฑุบูŠุจ ุนู„ูŠ ุงู„ุงุฎู„ุงุต ููŠ ุงู„ู†ุญุฑ
Bak lafainyan tgk mengandung dorongan untuk ikhlas bak ta meu qurbeun,ken karena bangga,ken karena hana mangat ngen ureung lingka,ken karena riya.sebab kadang-kadang alasan ureung meu qurbeun tok gara2 hana mangat,sebab tanyoe ureung kaya,hana mangat hai menyo hana ta meu qurbeun,sehingga meu qurbeun lah,nyan keurbeun nyan qurbeun hana mangat.
Maka meu qurbeunlah dengan ikhlas,dengan mengharap pahala dari Allah,yang didasari dengan ketaqwaan,karena ketaqwaanlah yang akan sampai keapda Allah,bukan dagingnya bukan darahnya.

2.Bersyukur

3.Mengenang Sabarnya Ibrahim dan IsmailPosted from my blog with SteemPress : https://rhampagoe.000webhostapp.com/2019/08/materi-khutbah-idul-adha-saya
Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!